Mikä Dragon Boat Festival on ja mitä se sisältää?

Dragon Boat Celebration, jota joskus kutsutaan Duanwu-festivaaliksi tai Double Fifth -festivaaliksi, on kiinalainen kansanfestivaali. Kiinalaiset ovat viettäneet tätä juhlaa lähes 2000 vuoden ajan, ja sen uskotaan ehkäisevän sairauksia ja edistävän hyvää terveyttä. Tämän vuotuisen festivaalin aikana jokea pitkin kilpaillaan lohikäärmeiden muotoisilla veneillä. Tämän tapahtuman suosio on kasvanut siihen pisteeseen, että sitä toistetaan ja juhlitaan nyt useissa maissa ympäri maailmaa.

Milloin Dragon Boat Festival järjestetään?

Kiinassa kolme päivää kestävä Dragon Boat Festival on merkittävä yleinen vapaapäivä.

Lohikäärmevenefestivaali järjestetään lähellä kesäpäivänseisausta, 5. kuukauden 5. päivänä kuukalenterin mukaan.

Miksi lohikäärmeveneillä ajetaan festivaalin aikana?

Festivaalin aikana lohikäärmevenekilpailu on pakollinen aktiviteetti. Kilpaveneet on valmistettu puusta ja ne on muotoiltu ja värikkäästi koristeltu kiinalaisen lohikäärmeen muotoon. Näiden veneiden koko vaihtelee sen mukaan, millä alueella niillä kilpaillaan. Lohikäärmeveneet sen sijaan ovat tyypillisesti 20-35 metriä pitkiä. Näiden veneiden pituuden vuoksi niillä kilpaileminen vaatii huomattavan määrän ihmisen ponnistuksia. Tuloksena näet mitä tahansa 30–60 ihmistä melomassa niitä!

Kilpaan osallistujat melovat niin nopeasti kuin pystyvät samalla kun he kuuntelevat rummun lyöntiä. Ennen soutajat löivät rumpua karkottaakseen pahoja henkiä, mutta nyt he käyttävät sitä pitääkseen vauhtinsa ja aikansa. Voittajajoukkueelle ennustetaan tulevana vuonna onnellista elämää ja onnea.

Kiinan Dragon Boat Festivalilla on pitkä historia

Lohikäärmevenefestivaali sai alkunsa vuodesta 278 eaa., jolloin Chu-valtakunnan runoilija ja valtiomies Qu Yuan teki itsemurhan. Qu Yuan syntyi hallitsevaan perheeseen ja omisti elämänsä Chun kuningaskunnalle toimien kuninkaan neuvonantajana korkeissa asemissa.

Qu Yuan suostutteli kuninkaan muodostamaan liiton Qin osavaltion kanssa taistellakseen valtavaa Qinin osavaltiota vastaan ​​sotivien valtioiden aikana. Kuningas erotti ja karkotti Qu Yuanin sen jälkeen, kun häntä herjattiin ja syytettiin maanpetoksesta. Syyksi tämän väitettiin olleen kateus muiden viranomaisten keskuudessa hänen älyllisen kyvykkyytensä vuoksi.

Maanpaossa Qu Yuan tuotti joukon ajatonta runoutta, joka heijasteli hänen isänmaallisuuttaan sekä hänen suruaan ja vihaansa. Kiinassa nämä runot ovat edelleen hyvin tunnettuja.

 

Scroll to top